Bloemkool kurkumasoep
Ingrediënten (2 personen)
- 350 ml kruidenbouillon
- 200 g bloemkool in roosjes
- ¼ ui, gesnipperd
- Takje selderij, fijngesneden
- ½ el olijfolie
- 1 tl kurkuma
- Versgemalen peper
- Zout
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en de selderij 2 minuten aan. Voeg de kurkuma toe en laat deze 1 minuut mee fruiten. Voeg de bloemkool toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer daarna met een staafmixer tot een egale soep en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 104 Kcal |
Vet | 5,4 g |
Koolhydraten | 7,5 g |
Eiwitten | 4,1 g |