Bloemkoolpizza met mozzarella en boerenkool
Koolhydraatarme pizza, het kan! Met dit recept zet u een heerlijke pizza op tafel met slechts 10.5 gram koolhydraten per persoon.
Ingrediënten (4 personen)
- 8 (niet te grote) stengels boerenkool, de harde nerf verwijderd, in stukken
of gewoon gesneden boerenkool uit de winkel - 2 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- halve theelepel gedroogde chilivlokken
- 1 eetlepel dun gesneden citroenschil (zeste)
- 20 gram geraspte Parmezaan
- 125 gram buffelmozzarella
- handje kleine basilicumblaadjes
Voor de bloemkoolpizzabodems:
- 600 gram bloemkoolroosjes, grof gesneden
- 90 gram amandelmeel
- 40 gram fijn geraspte Parmezaan
- 3 eieren, losgeroerd
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet voor de pizzabodems twee ronde pizza- of quichevormen van 25-30 cm in en bekleed met bakpapier.
Maal de bloemkool in porties in de keukenmachines tot een fijn kruimig mengsel. Doe in een grote kom, voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en peper & zout toe. Meng tot een soepel deeg. Druk in beide vormen de helft van het deeg uit. Zet 20-25 minuten in de oven of tot de bodems goudbruin en krokant zijn.
Schep de boerenkool, olie, knoflook, chilivlokken en citroenzeste om in een kom. Verdeel het mengsel over de pizzabodems en strooi er Parmezaan over. Zet 8-10 minuten in de oven of tot de boerenkool krokant is. Leg op elke pizza mozzarella en basilicum en serveer.
Bron: ‘Life in balance’ van Donna Hay