Gebakken bloemkool met citroen, kappers en peterselie
- 1 bloemkool
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel grofgehakte kappertjes
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 2 eetlepels grofgehakte peterselie
- feta (optioneel)
- rucola (optioneel)
WERK
10 minuten
GAARTIJD
20 minuten
Snijd een dikke schijf van 1 centimeter uit het midden van de bloemkool. Houd de losse stukjes bloemkool voor een andere bereiding.
Bak de bloemkool in een pan met olijfolie op een matig vuur tot ze mooi goudbruin kleurt en beetgaar is. Kruid de bloemkool met peper en zout.
Giet in een andere pan een flinke scheut olijfolie, voeg de pompoenpitten toe en bak ze op een matig vuur. Let op, de pompoenpitten kunnen ploffen! Voeg vervolgens het citroensap, de kappertjes en de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Schik de bloemkool op de borden en overgiet met de warme vinaigrette.
Serveer eventueel met een rucolaslaatje met blokjes fetakaas.
Bron: https://www.purepascale.com/nl/gebakken-bloemkool-met-citroen-kappers-en-peterselie