Rauwe zalm met avocado
Ingrediënten
300 g zalm, rauw
1 avocado
30 g pistachenoten
1 handvol gemengde verse kruiden
50 g zalmeitjes
1 sjalot
ciderazijn
Bereiding
Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes.
Hak de pistachenoten fijn.
Snijd de kruiden fijn en de sjalot in ringetjes.
Doe de avocado, noten (houd wat opzij voor de afwerking), kruiden en sjalot in een kom, giet er een scheut witte balsamicoazijn over en kruid met peper en zout. Meng alles door elkaar. Leg de plakjes zalm op de borden en verdeel het avocadomengsel erover.
Lepel hier en daar wat zalmeitjes op de borden en werk af met nog wat pistachecrumble.
Tip: zalm
Als je geen rauwe zalm lust, neem dan gerookte.
Ook met plakjes geitenkaas of ham is dit lekker, maar dan zou ik wel de zalmeitjes weglaten.
Bron: Pascale Naessens, Boek Ketokuur 2, bij ons te koop in de winkel