Courgettebrood belegd met boter en kaas, schandalig lekker 🙂
INGREDIËNTEN
200 g courgette, geraspt met schil
30 g ui
1 teentje knoflook
4 eieren
75 g kruidenroomkaas
100 g roomboter, gesmolten
200 g amandelmeel
1 el kokosmeel
50 g lijnzaad, heel
¼ tl bouillonpoeder, of zout
1 tl bakpoeder, (wijnsteen)
1-2 el Italiaanse kruiden, naar smaak
peper, naar smaak
Garnering
5 g zonnebloempitten 5 g pompoenpitten
Voedingswaarde
Heel brood à 18 sneden: 2833.1 kcal ? koolhydraten 21.7 g ? eiwitten 93.7 g ? vetten 253.5 g ? vezels 40.4 g
Per sneetje
kcal 157.4 ? koolhydraten 1.21 g ? eiwitten 5.21 g ? vetten 14.09 g ? vezels 2.25 g
BEREIDEN
- Verzamel alle ingrediënten, dat is het meeste werk!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een cakevorm van 25 x 10 cm in. Of bekleed de vorm met natgemaakt, uitgeknepen én ingevet bakpapier. Dan til je het brood er gemakkelijk uit!
- Smelt de roomboter. Rasp de courgette en snipper het uitje.
- Meng courgette (niet uitknijpen), ui, (geperste) knoflook, eieren, kruidenkaas en de gesmolten roomboter met de hand of met de keukenmachine. Meng daar amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, bouillonpoeder, bakpoeder en -naar smaak- nog extra Italiaanse kruiden en peper door.
- Stort het beslag vervolgens in de vorm en garneer tot slot de bovenkant met zaden en/of pitten.
- Bak het brood ongeveer 45-60 minuten in de oven of tot het goudbruin kleurt en gaar is. Doe de prikkertest. Precieze baktijd hangt af van de maat bakvorm en je oven.
- Laat het brood minstens 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt met een scherp mes met fijne kartels.
Eet het koolhydraatarm courgettebrood met boter en lekkere kaas… schandalig lekker!