Gebakken zalm in heerlijk gekruide kokosmelk
- 2 zalmfilets
- 300 ml kokosmelk
- 1 rode ui
- 200 g spinazie
- 8 zongedroogde tomaatjes in olie (50 g)
- 2 knoflookteentjes
- 8 gedroogde limoenblaadjes (zie tip)
- sap van 1?2 limoen
Werk: 15 minuten
Gaartijd: 20 minuten
Bak de zalmfilets mooi aan in olijfolie. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Maak de pan schoon. Halveer de ui, snijd in plakjes en stoof ze zachtjes aan in flink wat olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Roer regelmatig om zodat de ui niet bruint, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Voeg de tomaatjes, de kokosmelk en de limoenblaadjes toe aan de ui en kruid met peper en zout. Snijd de spinazie in fijne reepjes en voeg toe. Voeg het limoensap toe. Leg de vis terug in de pan en laat nog even garen. Serveer.
Tip: gedroogde limoenblaadjes
Als je limoenblaadjes laat meekoken, geven ze de smaak van limoen af, veel intenser dan wanneer je limoensap toevoegt. Gedroogde limoenblaadjes vind je in de natuurwinkel of de Aziatische winkel en soms kun je ze vers kopen.
Bron: https://www.purepascale.com/nl/gebakken-zalm-heerlijk-gekruide-kokosmelk