Geroosterde aubergine met yoghurtsaus
Ingrediënten aubergine met yoghurtsaus:
- Snufje saffraandraadjes
- 3 el. heet water
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- 3 el. olijfolie + extra om te besprenkelen
- 2 el. citroensap
- 2 aubergines, gehalveerd in de lengte
- 2 el. pijnboompitten, geroosterd
- 1 handvol granaatappel pitjes
- 20 basilicumblaadjes
- grof zeezout
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Laat voor de saus de saffraan 5 min. in een kommetje met het hete water trekken.
- Giet het geheel in een schaal met daarin de yoghurt, knoflook, olijfolie, het citroensap en nog wat zout.
- Klop alles tot een gladde, goudgele saus.
- Verwarm de oven tot 200 ºC.
- Leg de halve aubergines op een bakplaat.
- Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel van de aubergine heel blijft.
- Besprenkel de helften met olie en bestrooi ze met zout en peper.
- Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen.
- Sprenkel de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitten en schik de basilicumblaadjes erop.
Voor NewFigure: serveer met 100/150 gram volkoren pasta of rijst.
Bron: Y. Ottolenghi, Kookboek Plenty
Afvallen en de balans tussen lekker eten en slank blijven!
NewDiet Care biedt u de mogelijkheid op een veilige en gezonde manier af te vallen zonder hongergevoel en vooral: met blijvend resultaat.
U krijgt van ons professionele, persoonlijke begeleiding en ondersteuning en u moet de discipline opbrengen om tot het maximale resultaat te komen. Iedereen kan afvallen. Start met afslanken bij NewDiet Care.