Hartige taart met feta en tomaatjes
Weer een super leuk recept van Pascalle Naessens! Het is een plezier om deze hartige taart te bereiden. Je kan ze van tevoren klaarmaken zodat je mee kan genieten aan tafel.
Ingrediënten
50 g lijnzaad
20 g sesamzaadjes, geroosterd
200 g amandelmeel
3 eieren
50 g roomboter
2 eetlepels tijm, gedroogd
250 g kerstomaatjes
200 g feta
100 g room, vol
Bereiding
Maak de bodem
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de boter. Hak het lijnzaad grof.
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem samen, kruid met peper en zout en kneed alles door elkaar.
- Boter de taartvorm in en bestrooi met wat amandelen.
- Neem twee vellen bakpapier en rol het deeg tussen deze vellen uit tot ongeveer de grootte van de taartvorm.
- Verwijder het bovenste vel, draai het deeg om en leg het deeg in de taartvorm. Geen paniek als het deeg wat scheurt, dat kun je makkelijk herstellen. Duw het deeg goed tegen de randen, haal eraf wat te veel is en gebruik het overschot om scheuren te herstellen of om de wand waar die te dun is dikker te maken.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem 10 minuten in de oven.
Maak de vulling
- Klop eerst de room op in een blender, voeg er dan de helft van de feta (100 gram) bij en blend tot een dikke massa. Meng het ei erdoor. Kruid met zwarte peper.
- Haal de bodem uit de oven en laat hem eerst wat afkoelen. Halveer intussen de tomaatjes.
- Haal de taartbodem voorzichtig uit de taartvorm, zodat hij niet breekt.
- Vul de taartbodem met de kaassaus. Verbrokkel er de rest van de feta over en duw er de tomaatjes in, met de snijkant naar boven. Kruid met peper, zout en tijm. Giet er in een dunne straal wat olijfolie over en zet de taart zonder taart- vorm nog 25 minuten in de oven.
Bron: https://purepascale.com/recepten/hartige-taart-met-feta-en-tomaatjes-keto