Kalkoen-courgette burgers
Ingrediënten Kalkoen courgette voor 4 personen:
- 500 gram kalkoengehakt (of zelfgehakte kippendijfilet)
- 200 gram grofgeraspte courgette
- 40 gram bosuitjes, in ringetjes
- 1 middelgroot ei
- 2 eetlepels fijngesneden munt
- 2 eetlepels fijngesneden koriander
- 2 fijngehakte tenen knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel grofgemalen zwarte peper
- ½ theelepel cayennepeper
- ca. 1 dl olijfolie
Voor de sumaksaus:
- 100 gram zure room
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel citroensap
- 1 fijngewreven teentje knoflook
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sumak
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Roer eerst alle ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar.
- Verwarm de oven tot 220 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de burgers, op de zonnebloemolie na, in een grote kom en maak er 18 kleine burgertjes van.
- Giet een laag van ongeveer 2 mm zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de burgers, in porties, in ca. 4 minuten rondom bruin.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de oven in nog eens 5 – 10 minuten gaar worden.
- Serveer warm of op kamertemperatuur, met de sumaksaus erbij.
Ottolenghi’s kalkoen-courgetteburgers met sumaksaus
Afvallen en de balans tussen lekker eten en slank blijven!
NewDiet Care biedt u de mogelijkheid op een veilige en gezonde manier af te vallen zonder hongergevoel en vooral: met blijvend resultaat.
U krijgt van ons professionele, persoonlijke begeleiding en ondersteuning en u moet de discipline opbrengen om tot het maximale resultaat te komen. Iedereen kan afvallen. Start met afslanken bij NewDiet Care.