Keto chocolademousse
“Dit is een heerlijk en eenvoudig te maken dessert, waarbij je geen ‘zoet’ zult missen. Het is gewoon lekker zoals het is.”
Dit recept komt uit het boek ‘KetoKuur’ van Pascale Naessens, bij ons te koop. 🙂 Het past mooi binnen het GOK (Grip op Koolhydraten) of ketogeen dieet.
INGREDIËNTEN
- 200 ml dikke kokosmelk
- 60 g notenboter
- 30 g cacaopoeder
- 15 g cacaonibs om af te werken
Werk: 10 minuten
Opstijven: 5 minuten
voor 2 porties
Per portie: 6g E (9%) / 26g V (85%) / 4g NetKh (6%)
BEREIDING
Meng de kokosmelk, de notenboter en de cacaopoeder goed. Laat even opstijven in de ijskast of een paar minuten in de diepvries. Werk af met de cacaonibs.
Tip: dikke kokosmelk
Voor dit dessert heb je echt wel dikke kokosmelk nodig. Vind je geen dikke kokosmelk? Gebruik dan alleen de bovenste dikke laag kokosmelk van het blik of de doos kokosmelk.