Coq-au-vin op spies
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr kipdijfilet
- 125 ml. rode wijn
- 6 takjes tijm
- 3 el. olijfolie
- 4 sjalotten
- half bakje champignons ( ong. 16 stuks)
- 16 plakjes ontbijtspek
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 tl. grove mosterd
- 4 el. extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
- Doe de wijn in een pan en laat met 2 takjes tijm tot 1/3 inkoken.
- Laat afkoelen en gooi de tijm weg.
- Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm.
- Snijd de kip in stukjes van 3 cm.
- Meng met de knoflook, 1/3 van de olie en tijm.
- Laat 30 minuten afgedekt marineren.
- Pel ondertussen de sjalotten totdat ze uiteenvallen in een dik en dun deel.
- Kook ze 3 minuten in water met een beetje zout en laat ze afkoelen.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en rol de hoedjes in het spek.
- Maak spiesenmet afwisselend kip, sjalot en champignon.
- Bestrijk met de rest van de olie.
- Rooster de spiesen op de BBQ of in de grillpan in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Meng de wijn met de mosterd en extra vierge olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de vinaigrette over de spiesen.
Bron: Allerhande.
Afvallen en de balans tussen lekker eten en slank blijven!
NewDiet Care biedt u de mogelijkheid op een veilige en gezonde manier af te vallen zonder hongergevoel en vooral: met blijvend resultaat.
U krijgt van ons professionele, persoonlijke begeleiding en ondersteuning en u moet de discipline opbrengen om tot het maximale resultaat te komen. Iedereen kan afvallen. Start met afslanken bij NewDiet Care.