Soepje van spinazie met amandelschilfers en een eitje
INGREDIËNTEN
- 500 g spinazie
- 1 kleine ui
- 1 dl room
- 1 ei
- een handvol amandelschilfers
Werk
20 minuten
Gaartijd
15 minuten
BEREIDING
Snijd de ui fijn en stoof hem in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal een deel van de spinazie eruit voor de afwerking en zet opzij.
Voeg de room toe, kruid met peper en zout en laat even doorkoken. Mix de soep. Kook het eitje 5 minuten.
Zet de amandelschilfers een 6-tal minuten in een warme oven op 180 °C, tot ze lichtbruin beginnen te worden. Verdeel de soep over de borden, leg er de spinazie en het eitje in en werk af met de amandelschilfers.
TIP: Kwarteleitjes
Als je dit soepje als aperitief serveert, kan je het ei ook vervangen door een gekookt gehalveerd kwarteleitje.
Bron: https://www.purepascale.com/nl/soepje-van-spinazie-met-amandelschilfers-en-een-eitje