Tomaten Tartare
Ingrediënten
Voor 4 porties tartare
1 kg Roma tomaten
2 eetlepels mayonaise
1 tl mosterd
1 tl worcestersauce
1 tl rode wijnazijn
drup tabasco
zwarte peper en zout naar smaak
Toppings
4 augurken fijngesneden
2 eetlepel kappertjes
1 sjalotje gesnipperd
2 eetlepels mayonaise of truffelmayo
Bereidingswijze
* Snijd de tomaten in parten en leg ze op een met bakpaper bekleed ovenrooster.
Droog de tomaten gedurende 6 uur in een voorverwarmde oven van 100 graden
* Snijd de tomaten met een mes (grof) fijnen vermeng met de ingrediënten zoals boven beschreven.
* Verdeel de tomaten tartare met behulp van een kookring op 4 borden en garneer
met de augurk, kappertjes en sjalot. Trek wat streepjes (truffel) mayo als garnering.
Met dank aan Lynn van de Vorst