Zuurkoolstamppot met hamblokjes
Ingrediënten
- 1 zakje PS. food & lifestyle aardappelpuree
- 40-50 g hamblokjes
- 150 g zuurkool
- Handje rucola
- ½ el roomboter
- 1 tl venkelzaad
- Peper
- Zout
Bereiding
Verhit de roomboter in een pan en bak de hamblokjes samen met het venkelzaad goudbruin. Voeg de zuurkool toe en warm goed door. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en meng de aardappelpuree met de zuurkool en hamblokjes. Breng op smaak met peper en zout en maak af met de rucola.
Tip: wil je de puree iets smeuïger? Voeg dan een eetlepel kookroom light toe. Vanaf fase 2 lekker met stukjes appel erdoor.
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
245 Kcal | |
Vet | 9,5 g |
Koolhydraten | 6,9 g |
Vezels | 5,1 g |
Eiwitten | 29,3 g |